sunnuntai 27. marraskuuta 2016

ADVENT CALENDAR | CHRISTMAS FOOD

Olen tehnyt joskus aikaisemminkin joulukalenterin blogiini, mutta tänä vuonna teen sen hieman uudella tavalla. Julkaisen vain neljä luukkua, yhden jokaisena adventtina. Tänään on ensimmäisen vuoro.
Meillä ei ole varmaankaan ikinä syöty paljoa suomalaisia perinneruokia, ja se koskee myös joulua. Joulupöydästä löytyy yleensä perunaja porkkanalaatikkoa sekä peruna- ja punajuurisalaattia. Siinä se. Viime vuonna oli tarjolla noiden lisäksi ainakin kasvispihvejä, turkkilaisia lihapullia sekä tuoretta salaattia. Ei kovin perinteistä, vai?
Mutta kuinka moni oikeasti syö jouluna vain niitä perinneruokia? Onko se jo unohtunut perinne? Mielestäni jokainen perhe tekee omat perinteensä myös jouluruokien suhteen. Jos joku ei halua syödä kinkkua tai porkkanalaatikkoa, niin onko se väärin? Ei ainakaan kuuluisi olla. 
En itse ole perinneruokien ystävä, mutta silti jouluna tulee syötyä perunalaatikkoa sekä salaatteja. Edes ennen kasvissyöjäksi alkamista en syönyt kinkkua, ja se oli monen mielestä outoa.. Piparit, joulutortut ja suklaa, nams! Jokainen syököön jouluna miten haluua ja nauttikoon juuri niistä jouluruuista mistä haluaa. Miten sinä syöt jouluna?
xjassu 

2 kommenttia:

  1. Totta, jokaisella perheellä muodostuu varmasti ne omat perinteet. Itse pidän lanttu -ja perunalaatikoista, mutta kinkku ei maistu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy siis toisiakin, jotka eivät syö kinkkua :D

      Poista